Kvůli nepřístojnostem hostů diskoték v Discoklubu Morava v Olomoucké ulici v Prostějově zažívají krušné chvíle nejen obyvatelé žijící v bezprostředním okolí, ale do problému se nyní dostali i strážníci městské policie. Ti se snažili umravnit opilého muže, který před podnikem s hudební zábavou ve čtyři hodiny ráno křičel na jiné hosty, poté se dokonce pustil i do zasahující hlídky městské policie. Nebylo divu, že skončil v poutech!

Své chování nedokázal při návštěvě diskotéky ovládnout sedmačtyřicetiletý muž. „Nejdříve svůj hněv nasměroval na návštěvníky zábavního klubu, na které venku před budovou ve čtyři hodiny ráno pokřikoval. Hlídka dohlížející na veřejný pořádek agresora vyzvala, aby zanechal nevhodného chování a snažila se vzniklou situaci uklidnit,“ popisoval událost Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Strážníci ale na první pokus opilce a výtržníka nedokázali umravnit. „Zjevně opilý muž nasměroval svoji pozornost na zasahující hlídku, kterou začal slovně urážet a naprosto nereagoval na opakované výzvy k zanechání protiprávního jednání. Následoval dokonce rozběh proti strážníkům, kteří pak za pomocí donucovacích prostředků výtržníka spoutali. Provedená dechová zkouška měla u útočníka pozitivní výsledek 1,57 promile alkoholu. Poté byl muž předveden na Policii ČR k dalším úkonům,“ popsal dále incident Zapletal.

S policisty i strážníky muž spolupracoval, své chování zklidnil a po poučení byl propuštěn. „Svým jednáním je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku ve třech bodech. Neuposlechnutí výzvy, znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci a rušení nočního klidu. Celý případ byl po zadokumentování oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodal zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.