Tato zpráva určitě nikoho nepotěší. Bez Country festivalu ve Vojtěchově si spousta lidí neumí prázdniny vůbec představit. Do kouzelného prostředí vesničky ukryté na stezce mezi Bouzovem a Konicí každoročně jezdili nejen za dobrou muzikou, ale i za krásnou přírodou, letní romantikou a často i láskou. Letos tomu tak poprvé po 22 letech nebude.

Pokud by Karel Zich někdy zavítal na festival do Vojtěchova, pak by to text jeho písně „Léto, jak má být” nepochybně poznamenalo. Už by nebyl pouze o výkyvech počasí a citů, ale určitě by se do něj dostaly i zmínky o výborných makrelách místních hasičů, řezbářském umění majitele Hostince u Posledního Mohykána, výtvarném nadání jeho dcer, „nesmrtelné” skupině Taverna a minimálně třech různých kloboucích.

Nicméně tuto možnost letos nebude mít vůbec nikdo. Festival Country Vojtěchov sice přežil těžkou dobu covidovou, z utrpěných ztrát se však již nevzpamatoval. I proto se její organizátoři rozhodli ji pro letošek odpískat. „Důvodů je několik. Ztráta motivace pořadatelů, malá návštěvnost v posledních ročnících, ale především nepříliš dobrá kondice areálu a dlouhodobě špatná ekonomická situace. Snad se uvidíme příští rok, a to ať už ve Vojtěchově, nebo někde jinde za lepších podmínek,“ vzkázal člen pořádající bluegrassové kapely Taverna Mira Hasa.