Zlín – Poruba, Jihlava. A pak týmy, jako Přerov nebo Kladno – když tedy hrálo zrovna v 1. lize. To byly celky, které se umisťovaly v tipování na lídra Chance ligy nejčastěji. Nyní je situace jiná. Jasným favoritem na postup je totiž Zlín, v čemž se sportovní úsek redakce Večerníku shodne s autory webu hokej.cz.

Důvodů je víc. Jedním je, že zůstaly některé opory z dob extraligových. Navíc jde o klíčové, často rozdílové hráče. Útočník Valentin Cleraux je produktivní, umí rozhodovat zápasy. Bedřicha Kohlera, stále velmi platného veterána, si netřeba představovat. Totéž platí o brankářských jménech Danielu Hufovi, který působil v Prostějově, a Liboru Kašíkovi. Ten byl a stále je považován za velký talent.

Totéž se ale dá říct třeba o Danielu Gazdovi. Ten patřil k top bekům extraligy. A je s podivem, že zůstal v týmu. Podobně to platí u Antonína Honejska, kvalitního tvůrce hry se stovkami zápasů v extralize. To už je sama o sobě velice slušná kostra.

Když k tomu navíc připočítáme posily, třeba beka z Frýdku-Místku Mikuláše Zbořila, který nastřádal v sezóně 20 asistencí, nebo Denise Kindla, který táhl ofenzivu Šumperka. A pak je tam ještě Petr Mrázek a Tomáš Pospíšil, znovu dva produktivní, zkušení hráči.

Jak už někdo trefně poznamenal, tým posílil víc než před extraligovým ročníkem 2021/2022. Můžeme jen podepsat. Tým je velice silný. A při pohledu na jména – která ale samozřejmě ještě nemusí znamenat automaticky úspěch – by bylo cokoli méně než finále zklamáním. A nepostup do extraligy? I ten by byl neúspěchem.