Není to snadná doba pro nikoho. S problémy kvůli koronaviru a nejrůznějším restrikcím se letos musel potýkat i útulek Voříšek v Čechách pod Kosířem. Nicméně zdejší osazenstvo určitě nesedí s rukama v klíně, a tak i pro letošní rok připravilo vydání charitativního kalendáře, který se skutečně vydařil. 

Takto vypadají krásné kalendáře na příští rok z útulku Voříšek, objednat je si je možné na internetových stránkách útulku. Foto: www.vorisek.org

Křest prvního charitativního kalendáře útulku Voříšek z Čech pod Kosířem proběhl před dvěma lety. Letos se v útulku rozhodli na tuto tradici navázat. Kalendáře jsou k dispozici ve dvou variantách: velký nástěnný kalendář za 600 Kč a stolní kalendář za 280 Kč. Objednat si je lze on-line na webových stránkách útulku www.vorisek.org.

„Koupí charitativního kalendáře lidé pomáhají financovat pejsky, kteří jsou u nás na naše vlastní náklady. Aktuálně jich máme v útulku už šestnáct, což opravdu není málo,“ vysvětlil provozovatel útulku Leopold Dostál.

To však není jediná podobná aktivita. Útulek nedávno zorganizoval prostřednictvím internetu sbírku na nové boudy, které již dosluhovaly. Potřebných 60 tisíc korun se nakonec podařilo vybrat. „Naši pejsci díky dárcům budou mít klidnou a teplou zimu,“ pochvaloval si Dostál.

Jenže ani to bohužel nestačí. Útulek po třinácti letech svého nepřetržitého provozu již potřebuje nutné a zásadnější opravy. „Jedná se o výměnu elektrorozvodů, filtrů, UV lampy pro vodu a spoustu dalších oprav,“ vyjmenoval provozovatel útulku.

Pokud by lidé měli zájem stát se strážným andělem útulku a pomoci s péčí o opuštěné psy, mohou přispívat na transparentní účet č. 43-7715910237/0100, a to pod variabilním symbolem 255. „Do poznámky prosím napište dar. Moc děkujeme všem, kteří nám pomáhají pomáhat,“ vzkazuje Leopold Dostál.