Toto byl enormní zájem. Už počátkem září otevřel na hlavním náměstí v Konici Kebab. To vzbudilo opravdu velký ohlas místních, kteří byli ochotni vystát si i více jak půlhodinovou frontu. V centru města se totiž aktuálně není kde jinde najíst.

 

Obliba kebabu v posledních letech v tuzemsku vytrvale stoupá. Tato vlna již doputovala až do Konice. Na náměstí jen pár metrů od místní radnice otevřel nový provozovatel a už od prvního dne měl opravdu narváno. „Než jsme dostali jídlo, vystáli jsme si více jak půlhodinovou frontu. Za komunistů se stávaly dlouhé fronty na banány, nyní doba pokročila a stojí se ještě delší fronty na kebab,“ glosovala situaci jedna z místních dam, která právě odcházela s obědem.

S odstupem času se Večerník zeptal, jak jí chutnalo? „Maso bylo dobré, zeleniny celkem dost, jen ty nudle, které jsem měla jako přílohu, mohly být lepší. Příště ale půjdu zase, ostatně teď tu žádná jiná možnost ani moc není,“ dodala žena, která narážela na fakt, že v centru více jak dvoutisícového města aktuálně nefunguje jediná restaurace. „Živňák nedávno zavřel a Rybárna už dávno taky. V Zámecké si obvykle můžete dát jen ohřívanou pizzu. Jediná restaurace v Konici, kde se vaří, je až na hřišti, a to je pro lidi, kteří pracují v centru města, trochu z ruky,“ upozornila Večerník na aktuální problémy se stravováním ve městě.

Za takové situace konický kebab prostě nemá konkurenci a dá se očekávat, že se před ním budou tvořit fronty minimálně i v následujících dnech a týdnech.