Vsetín, Zlín nebo Jihlava? Možná. Ale zdá se, že prim může v této sezóně hrát jiný tým. A možná trochu překvapivě je to Prostějov.

Důvodů je více. Jestřábi zatím předvádí velice dobrou hru, která snese měřítka. Jak říká kouč Aleš Totter, tým je ve všech zápasech. I když zrovna prohrává, hraje se soupeři vyrovnaně. Navíc dokáže reagovat na vyrovnání – třeba zápas s Jihlavou – a včas také zapnout při výrazném manku – to se ukázalo proti Zlínu.

Tým se mohl zdát oproti loňské sezóně podle jmen možná i o něco málo slabší. Aktuálně ale ukazuje, že tomu tak není. Děr v obraně je méně, mužstvo lépe bruslí. Navíc je vyrovnanější. Směrem dopředu ne že nevyčnívá jeden dva hráči, dokáže jich vyčnívat klidně deset. A mladíci, ti se velice dobře rozehráli. Navíc se rozstříleli donedávna sváteční střelci, třeba Daniel Malák.

Co by mohlo stát naopak Jestřáby další body, to je nepočetný mančaft a produktivita v zakončení. A možná brankoviště, byť Jaroslav Pavelka již naskočil do tréninků. To jsou aktuálně velké bolístky týmu. Pokud je však překoná, může se i nadále pohybovat velmi vysoko.

Sezóna je samozřejmě teprve ve své třetině. A stát se skutečně může cokoli. Zatím má ale Prostějov našlápnuto k tomu, aby zažil nejpovedenější ročník v novodobé historii. Tak držíme palce.