Vánoční atmosféra s vůní punče a zelňačky ovládla ZŠ a MŠ v Melantrichově ulici. Poslední listopadové úterý se tam konal tradiční jarmark. Dopoledne se chodby i třídy proměnily v tvořivé dílny a tržiště, odpoledne pak přišli také rodiče.

 

Vánoční jarmark na „Melantrišce“ je tradicí, kterou po covidové pauze rádi obnovili. Dospělí si přišli spolu se svými dětmi něco hezkého vyrobit, upéct, zazpívat koledy nebo si poslechnout koncert školního pěveckého sboru. Kdo měl chuť, koupil si za symbolickou desetikorunu kávu, čaj nebo již zmíněný punč či vynikající zelňačku. Na pultech stánků byly k mání adventní věnce, keramika, svíčky, vánoční cukroví, ozdoby a spousta jiných drobných dárků, které vyráběly buď děti samy, nebo spolu s rodiči.

„Po zdařilé akci jsme všichni spokojeni. Letošní výtěžek ve výši jedenácti tisíc korun půjdeme v úterý 20. prosince předat prostějovskému dennímu stacionáři Pivoňka,“ prozradil ředitel školy Roman Pazdera.

Škola s Pivoňkou navázala spolupráci již koncem minulého roku. „Vezmeme s sebou pár žáků ze sboru, zazpíváme klientům několik písniček pro radost a předáme jim částku, která je určitě potěší,“ uzavřel Pazdera.