Chance liga byla v posledních letech bohatá na zajímavá jména. Mihl se v ní Jaromír Jágr, dále Tomáš Plekanec, Michal Trávníček a samozřejmě prvoligová legenda Jaroslav Roubík.

Dosud zde pak hraje třeba veterán Jan Výtisk a další velezkušený bek Jan Novák. Právě poslední jmenovaný dostane alespoň dočasně nové parťáky. Do Sokolova totiž přichází dvě české hokejové legendy Viktor Hubl a František Lukeš.

Sokolov novinku oznámil na svém webu. Oba hráči by měli nastoupit v pondělí proti Frýdku-Místku a následně dle možností. Jejich zkušenosti budou velkým přínosem a věřím, že nám pomohou i v produktivitě,“ uvádí pro web kouč Martin Štrba. Sokolov se potýká s velkou marodkou. Utkání se Šumperkem (prohra 0:4) se dokonce snažil odložit. Ale se žádostí neuspěl.

Místo zraněných či nemocných hráčů tak přichází dva ostřílení hráči. Čtyřiačtyřicetiletý Viktor Hubl a o čtyři roky mladší František Lukeš hráli trvale za Litvínov. Po minulé sezóně ale zamířili do druholigového Chomutova. Nyní se přesunou do zhruba osmdesát kilometrů vzdáleného Sokolova. V první lize Hubl nastupoval naposledy před dvaceti lety. Pro Lukeše to bude premiéra.

Angažování zkušených hráčů ze druhé ligy přitom může být rozhodující. Své o tom ví „B“ tým Pardubic. Do něj nedávno dorazily posily ze Znojma v podobě Jana Hrušky a Tomáše Svobody. Oba nyní táhnou ofenzivu a výrazně pomáhají mužstvu v cestě za udržením soutěže.