Masopustní veselí je opět tady! Už tuto sobotu se mohou příznivci tohoto veselí těšit na mimořádně oblíbenou akci, která znovu nabídne spoustu humoru a skvělé nálady. Scházet nebudou dobroty od řezníka Krkovičky. A protože hlavní zásadou zabijačky je, že ani kousek zvířete nesmí přijít nazmar, tradiční dobroty jako polévka za kačku, jitrnice, jelita a další, toho budou důkazem. K tomu neodmyslitelně patří bohatý doprovodný program, který bude od dopoledních hodin pokračovat až do pozdního odpoledne.

Leč stále relativně mladá akce, tak velmi oblíbená. Takový je masopust v Prostějově, jenž i letos proběhne se vší parádou. „Jak je nepsaným zvykem, masopustní veselí začne průvodem kolem rynku v deset hodin dopoledne. Chybět nebude masopustní kejklování, dorazí také herci, komedianti. A zkrátka nepřijdou ani děti, ty potěší pohádky. K tomu všemu bude k dispozici samozřejmě i spousta dobrot, i letos dojde na chutnou polévku za kačku,“ zve všechny příznivce první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Bohatý program začne tradičně průvodem okolo radnice, následovat bude vynášení prasátka a originální vyprávění řezníka Krkovičky. Scházet nebude zábava, o niž se postupně postarají kejklíři, herci, komedianti i vypravěči. „Stejně jako v minulých letech se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program a celou škálu dobrot od řezníka Krkovičky. Věřím, že si i letošní ročník všichni společně užijeme, odreagujeme se a pobavíme,“ doplnil primátor města František Jura.

 

KDY: SOBOTA 18. ÚNORA, 10:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

 

07 masopust letak