Zranění bodově nejvýkonnější hráčky a tím pádem stěžejní opory řeší volejbalový klub VK Prostějov. Na marodku se odebrala brazilská univerzálka Jéssica Silva, jež vynechala obě krajská derby uplynulého týdne s Olomoucí i Šternberkem. A zatím není známo, jak dlouho bude mimo hru.

„Jess má svalové problémy. A ukázalo se, že nejsou zrovna lehké. V brzké době absolvuje lékařské vyšetření magnetickou rezonancí a po něm budeme vědět o jejím zdravotním stavu i době léčení víc,“ informoval hlavní trenér a sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Další novou zprávou týkající se hráčského kádru Hanaček je, že v mistrovské organizaci nadále nepokračuje druhá univerzálka Michaela Beránková. Vedení VK s ní po vzájemné dohodě předčasně ukončilo smlouvu, brzy čtyřiadvacetiletá plejerka se teď dává zdravotně dohromady. „Míša má vážnější potíže s ramenem, hodně často kvůli tomu nemohla hrát a tahle dlouhodobá situace nebyla ideální. Proto jsme se s ní domluvili, že v Prostějově skončí a primárně se zkusí vyléčit. Míše děkujeme za odvedené služby a přejeme, ať se dá do pořádku pro svou další volejbalovou kariéru. Byť jinde než u nás,“ řekl Čada.