Ve velkém vedru si děti hrát nemohou. Proto vedení města chystá investici do prostějovských jeslí. Tou by se měla stát moderní pergola.

Projekt úprav hřiště u jeslí už je na papíře. „Hřiště se nachází na jižní straně mezi budovami jeslí a mateřské školy. V případě příznivého počasí je každodenně využíváno pro venkovní pobyt dětí. Chybí zde však jakákoliv přirozená vzrostlá zeleň, vyjma malé části travnaté plochy. Vzhledem k tomu je pobyt dětí na hřišti v letních měsících, kdy teploty přesahují třicet stupňů Celsia, nevhodný,“ nastínil důvod úprav náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal.

Projektová dokumentace obsahuje nové dispozice na využívání parteru pro venkovní pobyt dětí, pro potřeby her a relaxačních chvil v prostoru krytém před sluncem i mírným deštěm, díky bioklimatické funkci lamel pergoly. „Investice do našich jeslí patří k našim prioritám. Dobré jesle s dostatečnou kapacitou jsou důležitou službou pro mladé rodiny, které chceme v Prostějově udržet,“ přidal primátor František Jura.

Zpracovatelem projektové dokumentace přístavby nového pavilonu jeslí bude společnost CAD Projekt Plus, která dala cenovou nabídku na její zpracování ve výši 36 000 korun bez DPH. Skutečná cena vybudování nové pergoly se v tuto chvíli odhaduje na 1,5 milionu korun.