Uvítání, jak se sluší a patří, se dostalo Václavu Obrovi a také druhému Václavovi, tedy Václavu Žmolíkovi. Ten ztělesnil slavného maršála a vojevůdce Josefa Václava Radeckého z Radče. U příjezdu nechyběla náměstkyně primátora Milada Sokolová. Spolu se svým kolegou přivítala hulány. A taky na ně před začátkem akce zvala.

 

„Dle cestovního řádu zavítá tento kočár do Prostějova 25. března 2023 a poveze nejen maršála Radeckého, ale i další urozenou společnost v čele s váženým cechmistrem kočárnickým a doprovodem třinácti účinkujících,“ lákala veřejnost na ukázku kočáru. Ten měl v Prostějově zastávku před radnicí, došlo i na krmení koní nebo zpěv.

Sama náměstkyně toho dne navštívila hned několik kulturních a společenských akcí. Ta „kočárnická“ na ni pak udělala dojem. „Moc jsem si to užila. Byla to pro Prostějov krásná událost. Jsem ráda, že po sousední Olomouci proběhlo letos zastavení kočáru v Prostějově. Město si této dlouhodobé spolupráce velmi váží,“ uvedla k návštěvě historického kočáru a početného doprovodu. Zároveň prozradila, co za životabudič v Prostějově na hulány čekal v minulosti a taky nyní. „Když přijímáme hulány tady v Prostějově, tak je hostíme vždy takovým zvláštním nápojem. Jmenuje se to hulánský špuk. Jedná se o tuzemský rum, který se zapíjí kyškou. I když to nezní moc lákavě, tak je to opravdu moc dobré,“ prozradila.