„Byl jsem za panem Jurou a podal jsem mu rezignaci. Domluvili jsme se nakonec tak, že pokud nevyhrajeme v Táborsku, tak u mužstva skončím,“ takto zněla slova kouče Pavla Šustra po minulém utkání na domácí půdě. A teď už je jasné, že se nejednalo jen o povídání do větru. Eskáčko v neděli odpoledne na Táborsko i přes své vedení nestačilo, odjelo bez bodu a dnes dopoledne už bude s největší pravděpodobností taky bez trenéra. Přitom už ve středu čeká mužstvo další utkání, a to rovnou derby s Vyškovem.

Ještě v neděli 16. dubna večer těsně před uzávěrkou Večerníku se tak otázka trenéra řešila na všech frontách. „Zatím nemohu prozradit nic bližšího. Můžu jen říct, že v této chvíli intenzivně jednáme, telefonujeme a řešíme, co dál. S trenéry mám schůzku zítra v devět dopoledne a mě čeká asi dlouhý večer plný přemýšlení. Ještě jsem se nerozhodl. Jsou dvě varianty, buď trenéři zůstanou, nebo budou končit. Spíš je ale ptravděpodobnější ta druhá variant,“ uvedl zklamaný předseda klubu František Jura bezprostřední po nedělním utkání na jihu Čech.

„Oficiální stanovisko zatím nemám, ale neoficiálně mohu říct, že bych měl být odvolán, protože tři body z Táborska nemáme. Na to se ale budete muset zeptat vedení klubu,“ odpověděl upřímně lodivod, kterého jarní krize taky nenechala chladným.

Během dalších hodin po utkání se ale situace měnila a jasno podle našich zpráv mělo i vedení klubu, které se rozhodlo, že dnes dopoledne k odvolání skutečně dojde. Předseda klubu se taky ještě vrátil k důležitému zápasu, který mužstvo výsledkově nezvládlo. „Určitě to byl diametrálně odlišný výkon oproti minulému týdnu, kdy jsme doma předvedli obrovskou ostudu. Vedli jsme, ale je třeba říct, že Táborsko mělo více šancí, nás podržel Vejmola. Pak jsme to ale v důsledku zranění museli vzadu trochu proměnit. Podepsalo se to na tom, že nám dal soupeř dvě branky, které znamenají, že body opět nemáme,“ doplnil František Jura.