Tak to je definitivní tečka. Po letech sporů je jasné, že střelnice u Kobeřic nevznikne. S její výstavbou nesouhlasili občané, zastupitelé ani ochránci přírody. Přesto se stávající majitel rozhodl vsadit vše na jednu kartu a do stavby se pustil. To se mu ovšem vymstilo a navzdory vší své urputnosti se nakonec rozhodl od svého záměru ustoupit. Tímto se konečně rozplynul dávný STÍN MINULOSTI, který několik let strašil občany Kobeřic.

 

Policista z Nezamyslic se do budování střelnice v Kobeřicích vrhl na konci roku 2017 navzdory odporu zastupitelstva obce i drtivé většiny místních. Objekt začal vznikat zhruba 300 metrů od centra Kobeřic a 1 300 metrů od Brodku u Prostějova. Lidé se v souvislosti se střelnicí obávali zejména hluku a poklesu ceny svých nemovitostí. Majitel na místě nechal těžkou technikou vytvořit vysoké valy a upravit i okolí. Vzhledem k tomu, že se do stavby pustil bez platného stavebního povolení, bylo zahájeno řízení o odstranění stavby. Věc nakonec vyzněla do ztracena, nicméně je téměř jisté, že střelnice u Kobeřic fungovat nebude. „Bavil jsem se přímo s panem majitelem, který mi oznámil, že od záměru kvůli odporu místních lidí upustil. Prostor následně pronajal, aktuálně na něm funguje cvičiště pro psy,“ potvrdil Večerníku starosta Hradčan-Kobeřic Lukáš Matějíček.

Ani provoz cvičáku není zcela bez problémů. Nedávno v něm řádili vandalové, kteří nesmyslně poničili jeho vybavení. Za vším mohly stát osobní spory. „Paní majitelka mi řekla, že má podezření na lidi, jimž vytkla, že zanedbávají péči o svého psa, což v tomto případě až hraničilo s týráním zvířete,“ přiblížil v této souvislosti starosta obce, kde se v současné době musí mimo jiné potýkat i s krádežemi hospodářských zvířat, konkrétně pak hus a koz.