Volejbalistky VK Prostějov během čtvrtého vzájemného střetnutí s kápéčkem herně strádaly, postupem času se propadaly stále více do výsledkového ponoru, blížily se k vyřazení z boje o obhajobu mistrovského titulu. A navíc zkraje čtvrtého setu hrozilo, že kvůli zranění přijdou o libero.

Adéla Stavinohová totiž při obětavém a dost akrobatickém skoku za míčem ve snaze o polařskou obranu dopadla na zem natolik tvrdě (a ještě se srazila s parťačkou Jéssicou Silva), že zůstala skoro minutu ležet na palubovce. Až z domácí lavičky zazněla trudná obava: „Tříslo asi nevydrželo...“

Právě s touto částí těla totiž Stavi už více než dva měsíce zdravotně laboruje, proto nastal na hanácké střídačce stav vystrašení. Na hřiště rychle běžel masér Marek Roba, do šatny pak smečařka Michaela Smolková, jež by Adélu případně zastoupila na liberu. A musela se podívat, jestli má v kabině dres bílé barvy.

Nakonec však střídání nebylo potřeba. Stavinohová po několika desítkách sekund přece jen vstala a ukázalo se, že dostala pořádnou ránu do obličeje. Tím pádem byla nemálo otřesená, leč i za natolik nepříjemná situace potvrdila, jaká je tvrďačka a proč už třetí sezónu za sebou nevynechala žádný mistrák. Hned totiž pokračovala v utkání!

 

 

HODNOTÍME HRÁČKY: komu se dařilo a komu ne

V této rubrice dáváme po každém soutěžním utkání všem ženám VK Prostějov hodnocení za jejich předvedené výkony. Nejlepší známka je 10 (excelentní výkon) a nejhorší 1 (tragický výkon).

ZÁPAS PROSTĚJOV – KP BRNO

Simona Bajusz (nahrávačka): 6

Soňa Nováková (nahrávačka): 6

Raquel Löff (blokařka): 7

Veronika Trnková (blokařka): 6

Josefína Smolková (smečařka): 6

Michaela Smolková (smečařka): 5

Pavla Meidlová (smečařka): 5

Jéssica Silva (univerzálka): 7

Adéla Stavinohová (libero): 6

Nehodnoceny: Yoana Nikolova (smečařka) jen krátce střídala, Kateřina Kvapilová (blokařka), Petra Kožoušková (blokařka) a Klára Faltínová (smečařka) nenastoupily.

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ: 1. Jéssica Silva 7,44, 2. Raquel Löff 7,20, 3. Simona Bajusz 7,11, 4. Klára Faltínová 7,09, 5. Veronika Trnková 7,05, 6. Adéla Stavinohová 6,96, 7. Soňa Nováková 6,43, 8. Josefína Smolková 6,29, 9. Petra Kožoušková 6,00, 10. Kateřina Kvapilová 5,94, 11. Michaela Beránková 5,86, 12. Pavla Meidlová 5,82, 13. Yoana Nikolova 5,55, 14. Michaela Smolková 5,50.