I nadstavbový závěr letošní zlaté sezóny, kterou vynikající starší žákyně VK Prostějov vyšperkovaly senzačním ziskem titulu na mistrovství republiky 2023, je pro ně opět zlatý. Mládežnické volejbalistky hanáckého klubu věkové kategorie U16 totiž ovládly turnaj v Lanškrouně!

„Byl to dost velký turnaj, zúčastnilo se jej celkem dvacet družstev z celé České republiky. Hrálo se venku na antukových kurtech za krásného slunečného počasí, byla to taková akce na pohodu. Holky sice nastoupily v minimálním počtu sedmičlenné sestavy, ale Lanškroun si opravdu moc užily,“ popsal šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

Neboť hlavní koučka prostějovských starších žákyň Solange Soares už je teď doma v Brazílii, vedl úspěšný tým právě on. A děvčata projela celým dvoudenním kláním bez zaváhání od úvodních duelů základní skupiny až po závěrečný finálový zápas. „Holky hrály uvolněně, s radostí a výborně. Na konečné vítězství dosáhly zaslouženě, potvrdily roli spolufavoritek,“ zhodnotil Novák s úsměvem.

 

Výsledky VK Prostějov na turnaji starších žákyň v Lanškrouně – základní skupina B: - Lanškroun „B“ 2:0, - Rychnov nad Kněžnou 2:0, - Brandýs nad Labem 1:1, - Lvi Praha 2:0. Čtvrtfinále: - Lanškroun „A“ 2:0. Semifinále: - Hradec Králové 2:0. Finále: - Brandýs nad Labem 2:0.