S příchodem horkých letních dnů je dodržování pitného režimu nejen důležité, ale může být také klíčové pro udržení našeho zdraví a pohody. V extrémních teplotách se totiž náš organismus vystavuje zvýšenému riziku dehydratace, která může mít negativní dopad na naši fyzickou i duševní kondici. Proto tak určitě nezapomínejte tělu pravidelné tekutiny.

Pitný režim by měl být v těchto teplých dnech prioritou. Doporučuje se konzumovat dostatečné množství tekutin, především vody. Je třeba pít pravidelně během dne a zvyšovat příjem tekutin v případě fyzické námahy nebo pobytu na přímém slunci, na což bychom neměli zapomínat. Je dobré mít vždy po ruce láhev s pitím, abychom měli možnost se hydratovat kdykoliv a kdekoli.

V případě, že tělo nebude mít dostatečný objem tekutin může dojít k závažným zdravotním problémům. Dehydratace způsobuje únavu, bolesti hlavy, ale také závratě či křeče ve svalech. Zřídka se může jednat i o vážné zdravotní komplikace, jako jsou různé úrazy. To stejné platí i při delších cestách autem. Klimatizace je sice hezká věc, ale i tak se můžou projevit komplikace, které mohou vést až k tomu nejhoršímu.