Když se řekne jelen, představíme si zpravidla zdatného zástupce spárkaté zvěře, který se chlubí mohutným parožím. Nebo také muže, který se jím naopak nechlubí vůbec. Tento JELEN je desaterák lidského rodu a svými úspěchy se pochlubí i v Prostějově! A nejsou to úspěchy ledajaké. Hity Magdaléna, Jelen, Co bylo dál, Klidná jako voda, Jediný co chci, Ještě jednu noc. Dvě Ceny Anděl. Uhodli jste, 31. srpna uzavře PROSTĚJOVSKÉ LÉTO 2023 právě koncert dnes již hvězdné kapely JELEN.

Sedmnáctého ledna 2023 to bylo deset let, kdy se v pražském klubu U Staré paní uskutečnilo první veřejné vystoupení skupiny Jelen. Písničkář Jindra Polák, Martin Kasal a Ondřej Málek představili živě nepočetnému publiku pár svých písní a hudebních nápadů. Muzikantská chemie zafungovala. Kapela přibrala muzikanty a během let nečekaně vstoupila mezi nejoblíbenější interprety na české scéně. 2. prosince 2023 Jelen oslaví svoji první dekádu koncertem v pražské O2 areně.

„Na našem prvním koncertě nebylo o moc víc než dvacet lidí, většina z nich byli členové našich rodin. Už tenkrát jsme ale cítili, že tohle je to, co chceme dělat, že ta společná energie, která mezi námi přeskakuje na pódiu, je výjimečná. Neměli jsme žádné konkrétní plány, jen jsme věděli, že to chceme dotáhnout tak daleko, jak to jen půjde, a hrát naše písničky pro co nejvíce lidí, ať už jich bude deset, nebo deset tisíc. Tenkrát jsme netušili, že spolu vydržíme deset let,“ směje se zpěvák a frontman kapely Jindra Polák.  

JELEN u nás dostane KEKS. Tedy další prostějovskou hudební legendu, která mu bude dělat předskokana. I tento večer zajistí Ekocentrum Iris pro nejmenší soutěže, jak jinak, než lesní.

„Jsem velmi ráda, že kapela přijala naše pozvání a bude tím správným zakončením hudebního prázdninového programu. Její písničky zná asi každý, a tak doufám, že si je zazpíváme společně s ní, třeba zrovna Magdalénu,“ přidala pozvání první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

 

28 pv leto