Na druhé kolo v dobrém vzpomínat nebude ani jeden z regionálních účastníků nejvyšší krajské soutěže. Čechovice proti Mohelnici mačkaly celý zápas, ale zaparkovaný autobus nedobyly. Konice doma padla i podruhé, kdy nestačila na Medlov. Lipové se nezadařilo proti Dolanům a řešila problémy se sestavou. Podobný osud potkal i Určice v Bělotíně.

Určice nestačily na Bělotín

V druhém kole zavítaly Určice do Bělotína, kde chtěly poprvé v novém ročníku bodovat, ale už před cestou k soupeři řešily potíže se sestavou, což se nakonec ukázalo jako klíčový problém. Kouč byl s hrou svých svěřenců relativně spokojen, druhým dechem ale dodal, že se jednalo o zaslouženou porážku.

„Nebyl to úplně špatný zápas z naší strany. Bohužel ale marodka a zranění nás na začátku ročníku postihlo více, než bychom chtěli. Musíme točit hráče na jiných postech a určitě se to trochu projevuje. Do Bělotína jsme jeli, že se budeme snažit dobře bránit a držet bezbrankový stav a postupně přidávat. Bohužel se nám zhatili už ve třetí minutě, kdy jsme po individuální chybě inkasovali,“ shrnul na úvod kouč Určic Petr Gottwald.

Bělotín na lodivoda přitom také nepůsobil zrovna jistým dojmem a čekal od nich více. „Vyrovnat jsme z něčeho mohli, ve druhém poločase se nám povedlo dostat soupeře pod tlak, ale větší šance jsme si nevypracovali. Chybělo mi tam lepší řešení finálních situací,“ doplnil.

Deset minut před koncem navíc další plány překazila červená karta pro Sohlicha, kdy nestačil se svým výběhem na útočníka a musel faulovat. Z přímého kopu a následné dorážky navíc dokázal Bělotín přidat druhou branku. „Do branky šel Rus a užil si to. Dokonce ještě dva góly chytil, ale na tu dorážku byl krátký. Celkově jsme dnes prohráli zaslouženě,“ zakončil Gottwald.

Sokol Bělotín

Sokol Určice

2:0 (1:0)

Branky: 3. Sencovici, 80. Marek. Rozhodčí: Winkler – Jelínek, Štětka. Žluté karty: 58. Žingor – 5. Rus, 29. Halouzka. Červená karta: 79. Sohlich. Diváků: 160.

Sestava Určic: Sohlich – Vaverka (69. Paul), Rus, Horák, Bureš – Mariánek – Mašek (88. Krajíček), Piňos, Škrabal, Halouzka – Navrátil (88. Sosík). Trenér: Petr Gottwald.

 

Čechovice na Mohelnici nevyzrály

Jako jednoznačnou ztrátu dvou bodů označil nedělní zápas proti Mohelnici kouč Čechovic Pavel Kucharčuk. Hned v úvodu totiž jeho svěřenci inkasovali, a i přes tlak trvající celý zápas se jim povedlo jen srovnat, což je v konečném zúčtování opravdu málo.

„Chtěli jsme navázat na zápas v Litovli a vstoupit do utkání aktivně. To se nám nepovedlo a hned v úvodu jsme po našich dvou chybách inkasovali branku, kdy soupeř vyjel z lajny a jednoduše to vyřešil. Od tohoto momentu to byl zápas na jednu bránu. Soupeř hrál z opravdu poctivé defenzívy a ani útočníci nezůstávali nad míčem a my jsme bušili,“ konstatoval kouč Pavel Kucharčuk.

Nejen díky tvrdé obraně hostů, ale i vinou matného výkonu se Čechovicím obranný val nedařilo roztrhat a celý poločas byl v duchu velkého trápení. V závěru se ale přeci jen povedlo díky Novákovi ještě před přestávkou srovnat stav na 1:1.

„Do druhé půle jsme to chtěli trošku změnit a vstoupit do toho ještě aktivněji. Dobývali jsme branku soupeře, ale nic se nám nedařilo. Na můj vkus tam bylo až zbytečně moc nepřesností, často i u jednoduchých přihrávek. Předržovali jsme i míče, pro nás tak stoprocentně ztráta dvou bodů, za kterou si z velké části můžeme sami,“ uzavřel kouč Čechovic.

TJ Sokol Čechovice

FK Mohelnice

1:1 (1:1)

Branky: 43. Novák – 2. Kožela. Rozhodčí: Jelínek – Winkler, Šteier. Žluté karty: 58. Šolín, 64. Haluza – 41. Khýr, 48. Bača. Diváků: 252.

Sestava Čechovic: Kvapil – Zelina (38. Jurníček), Studený, Racl (75. Hanák), Veselý – Muzikant, Petržela, Novák, Šolín (75. Kalvoda) – Haluza (64. Luža), Šteigl. Trenér: Pavel Kucharčuk.

 

Konice i podruhé doma bez bodu

Stejně jako v minulém týdnu proti Bohuňovicím, tak ani s Medlovem se Konice v domácím prostředí nezadařilo a nadále tak mužstvo čeká na úvodní bod v novém ročníku. Kouč přiznal, že se dá mužstvu jen těžko něco vyčíst a postěžoval si, že momentálně není dostatečná kvalita na lavičce, která by utkání mohla osvěžit.

„V prvním poločase jsme tahali za kratší konec. Něco jsme si před utkáním řekli, ale víceméně jsme se jen bránili. Po jedné z našich chyb jsme inkasovali lacinou branku a do šaten jsme tak šli se ztrátou a nutno říct, že zaslouženou,“ uvedl k prvnímu poločas kouč Petr Ullmann.

Do druhého poločasu museli domácí sáhnout ke dvěma vynuceným změnám, kdy dolů musel Širůček a Drešr. „Přeskupili jsme řady a troufnu si říct, že se nám to podařilo. Za druhou půli jsme si prohrát nezasloužili. Dali jsme krásnou branku, kdy se trefil pod víko Patrik Krása. Pak si ale bohužel zase necháme dát branku ze standardní situace. A konec si už soupeř zkušeně pohlídal,“ doplnil kouč.

„Je to další porážka, před zápasem mi vypadli dva hráči a teď už nemáme kde dál brát a kvalita lavičky není taková, abychom dokázali oživit hru. Teď to tak hrajeme v jedenácti lidech a snad se to brzy zlepší,“ přeje si Ullmann.

Sokol Konice

FK Medlov

1:2 (0:1)

Branky: 62. P. Krása – 20. a 71. Kasal. Rozhodčí: Perutka – Štětka, Kundrát. Žluté karty: 24. Jašíček, 34. Vyroubal – 58. Michalík, 72. Muzikant, 74. Srdýnko, 87. Skřebský, 90. Zmund. Diváků: 160.

Sestava Konice: Vévoda – M. Drešr (46. R. Krása (90. Franc)), F. Drešr, Širůček (46. Ryp), Pospíšil – Burget (75. Mrňka), P. Krása, Schön (90. Mostickyj), Bačovský – Jašíček, Vyroubal. Trenér: Petr Ullmann.

 

Lipová nestačila na Dolany

Doma se nepovedlo na výhru z Určic navázat ani Lipové a po dvou brankách v první půli padla s Dolany. Kouč Růžička doplnil stejně jako Určice a Konice, že největší problém je v šířce aktuálního kádru a dnes také sestavu lepil horkou jehlou.

„Měli jsme dnes velké problémy se složením týmu a soupeř nás v prvním poločase přehrával. Tam se lámal chleba a podařilo se mu zaslouženě vstřelit dvě branky, kterými odskočil do druhého poločasu. My jsme neměli téměř z čeho ohrozit hostujícího brankáře,“ prozradil kouč Pavel Růžička.

Ve druhém poločase se hra Lipové přeci jen zvedla, ale dostatek sil na případnou otočku už zkrátka nebyl. „Musím ale kluky pochválit, že to nevzdali a makali, jak jen mohli. Snaha tam byla, ale vedení o dvě branky si už soupeř dokázal pohlídat. Výhra je určitě zasloužená a já jim musím pogratulovat,“ dodal kouč, který věří, že v příštím týdnu už se někteří hráči vrátí zpátky na hřiště. (jaf)

SK Lipová

FC Dolany

0:2 (0:2)

Branky: 18. Seibert, 26. Foukal. Rozhodčí: Svoboda – Kreif, Straka. Žluté karty: 34. Derco, 73. Foukal (oba D). Diváků: 100.

Sestava Lipové: Klimeš – Žilka, Bokůvka, Ráček, Škrabal – Šup, Stryk, Pěček, Hrušák, Liška (77. Takáč) – Přikryl (64. Pekař). Trenér: Pavel Růžička.