Oddíl ŠK Rošáda Prostějov pořádá už 16. ročník tradičního turnaje s výmluvným názvem Šachové loučení s prázdninami 2023. Oblíbená akce pro milovníky hry na 64 černobílých polích se koná v sobotu 26. srpna od 9.00 hodin a hostí ji obvyklé místo - občerstvení U Abrahámka Prostějov v lesoparku Hloučela.

„Tohle je taková naše klasika, kterou máme všichni moc rádi. Vždy se koná o posledním srpnovém víkendu na tradičním místě U Abrahámka, kde má hraní šachů speciální kouzlo. Které věřím, že si všichni účastníci znovu naplno vychutnají. Snad nám bude přát i příznivé počasí,“ řekl Večerníku ředitel klání Pavel Navrátil.

Šachové loučení s prázdninami se bude hrát švýcarským systémem na 9 kol v tempu 2 x 15 minut na každou partii. Od 8.45 do 9.20 hodin proběhne prezence aktérů, v 9.30 hodin přijde na řadu slavnostní zahájení, a pak už propuknou partie úvodního dějství. Po čtvrtém kole nastane obědová pauza, v 15.30 hodin celé dění uzavře vyhlášení výsledků.

Přihlášky mohou zájemci o účast posílat do 25. srpna na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (mobil: 602 572 476). Startovné činí 200 korun, u seniorů nad 63 let pouze 170 Kč. A navíc pro každého obsahuje i guláš na oběd.

„Na žádném našem turnaji se nesnažíme vydělat, stačí vyjít šul nul. Nejdůležitější je pro nás, aby si všichni dobře zahráli a bylo o ně co nejlépe postaráno. Věřím, že se to zase podaří a letošní Šachové loučení s prázdninami ozdobí kvalitní hráčská konkurence,“ těšil se Navrátil, předseda pořádající Rošády Prostějov.