Večerník už na začátku léta informoval o tom, že magistrát bude hledat provozovatele služby Senior taxi na další roky, konkrétně až do roku 2026. A stalo se. Jak vedení města minulý týden sdělilo, do výběrového řízení se přihlásila jediná firma, která tak zakázku dostala. Senioři proto budou za odvoz k lékaři, na úřad či na hřbitov platit i nadále pouhých dvacet korun, městskou pokladnu však tato sociální služba bude stát za tři roky bezmála čtyři miliony korun...

„Firma Rosi Logistic podala jako jediná nabídku na provozování Senior taxi. Provozovat tuto službu tak bude v Prostějově po další tříleté období, a to do konce srpna 2026. Jde o zvýhodněnou přepravu oprávněných osob, tedy seniorů ve věku 65 let a starších, občanů města Prostějova na určená přepravní místa v rámci katastrálního území města Prostějova a jeho městských částí,“ uvedl František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějov.

Občané se takto mohou nechat dopravit například do nemocnice, polikliniky, ordinace obvodních a odborných lékařů pro dospělé, na pobočky České pošty, úřady, náměstí T. G. Masaryka, hřbitovy nebo do zařízení poskytovatelů registrovaných sociálních služeb. „Jízdy budou uskutečňovány v pracovních dnech v době od 6.30 do 14.30 hodin. Předpokládaná hodnota zakázky na nadcházející tříleté období je 3 868 000 korun bez DPH. Lidé zaplatí za přepravu na určené místo jednotnou cenu dvacet korun. Rozdíl mezi touto platbou a skutečnými náklady na přepravu hradí město Prostějov,“ doplnila náměstkyně primátora pro sociální oblast Marcela Župková (ANO 2011).