Při pohledu na hráčské soupisky všech deseti družstev volejbalové extraligy žen ČR 2023/2024 není možné vyvodit jiný závěr: tým VK Prostějov patří k největším medailovým favoritům a bez přehánění je top adeptem na zisk mistrovského titulu.

Nezaujatý pozorovatel hry pod vysokou sítí musí k tomuto názoru logicky dojít, byť vékáčko aktuálně přišlo v důsledku dlouhodobých zdravotních problémů s ramenem o ostřílenou Jéssicu Silva z Brazílie. I bez ní je totiž kádr Hanaček velmi kvalitní a široký.

Na nahrávce zkušená kapitánka Simona Bajusz, na univerzálu bomberka Karin Šunderlíková, na smeči extrémně talentovaná Josefína Smolková a nová francouzská posila Jade Cholet, na bloku úderná dvojice Veronika Trnková a Raquel Löff, na liberu skvělá Michaela Pállová.

Navíc má prostějovský mančaft řadu šikovných plejerek na lavičce, tudíž větší zastupitelnost než loni. Přesto není jeho role favorita nijak moc pevná. Soupeři mají také svou kvalitu, navíc se ještě dlouho můžou posílit. A o nutnosti pevného zdraví VK se myslím ani nemusíme bavit.