Pořadatelé Burzy práce a vzdělávání pamatovali jako vždy i na co nejatraktivnější sdělování informací, a to nejen prostřednictvím zástupců firem, škol nebo učilišť uvnitř budovy Společenského domu v Prostějově. Ta nejlákavější část akce se konala venku na parkovišti před „Kaskem“.  

„To je fáro,“ ukázal zhruba patnáctiletý hoch prstem na vystavené policejní Ferrari, které si prostějovští strážci zákona vypůjčili pro tuto akci z jiného policejního útvaru. „Pokud se stanete policisty, může na vás tato technika čekat,“ lákal mladý praporčík opodál stojící chlapce i na rychlé motocykly v barvách Policie ČR.

Na parkovišti pak vystavovala bojová vozidla i Armáda České republiky. „Můj brácha se vloni přihlásil na vojenské gymnázium do Vyškova. A mě to taky láká,“ přiznal teprve třináctiletý Filip, kterému zúčastnění vojáci vysvětlovali, při jakých ostrých akcích už byla vystavená vozidla použita. Venku si pak ještě návštěvníci Burzy práce a vzdělávání mohli prohlédnout vozidla i speciální techniku Celní správy, zemědělci se prezentovali obrovským traktorem.

 

Podrobnou reportáž a další zajímavosti z 6. ročníku akce BURZA PRÁCE a VZDĚLÁNÍ najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 2. října