Tak toto byla bomba! Páteční večer ve Společenském domě patřil slovenské legendě na hudební scéně. Tublatanka v letošním roce slaví své čtyřicáté narozeniny a při této příležitosti nemůže chybět ani turné po Česku.

Zastávku v Prostějově si nenechal ujít celý zástup fanoušků a zaplněné „Kasko“ bouřilo. Už předehrávka v podání Argemy, která taktéž slaví své čtyřicáté výročí, ukázala, že tento večer bude výjimečný. Po více než dvouhodinové show v čele s Martinem Ďurindou se narvaný sál Společenského domu div nezačal otáčet. A nikomu se nechtělo domů…

O tom, jak velkou fanouškovskou základnu obě kapely v regionu mají, jasně vypovídal už fakt, že kdo přijel o chvíli později, už jen těžko hledal poblíž Společenského domu místo na parkování. „Jdu sem na koncert už po několikáté, ale že budu stát až o čtyři ulice dál, jsem tady ještě nezažil. Už v tu chvíli mi tak bylo jasné, že uvnitř to bude opravdu vřava, atmosféra je fakt skvělá,“ řekl Jaromír Dvořák, který dorazil společně s přáteli.

Od devatenácté hodiny začal dav poprvé bouřit, kdy na pódium dorazil host slovenské kapely, který shodou okolností slaví stejné jubileum čtyřicátého výročí. Kapela Argema předvedla skvělou úvodní pasáž, jež tak vytvořila perfektní atmosféru pro následující zlatý hřeb večera. Po zhruba dvaceti minutách příprav se už představil na pódiu Martin Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser. Hned úvodní píseň Dnes rozproudila všechny přítomné a v rychlém sledu se pokračovalo i nadále. Po více než půlhodině přišla na řadu klidnější pasáž, kterou ale následně rozběhla další skvělá show.

Ke čtyřiceti letům na scéně a s podtitulem dobrí priatelia samozřejmě nemohlo chybět ani vzpomínání. A tak se fanoušci od frontmana dozvěděli, jak si v Česku odkroutil povinnou vojenskou službu, jaký má vztah k Česku, které je mu stále blízké a má ho za jeden národ se Slovenskem. Vedle toho vyslechli mnoho vzpomínek na řadu osob z hudební branže či přátel.  

Koncert pak trval více než dvě hodiny a bez přehánění se dá říct, že po čtyřiceti letech na scéně může každý z fanoušků potvrdit, že chuť protagonistů, elán a show zrají jako víno. „Nic lepšího jsem si snad ani přát nemohla, protože takové spojení dvou kapel je přesně podle mého gusta. Na obou jsem vyrostla, nějak se mnou jejich hudba proplouvá životem už poměrně dlouhou dobu. Že to bude ale až takový zážitek, jsem sama nečekala,“ doplnila Martina Hanáková, která to v rámci Prostějova měla opravdu kousek.