Pro někoho je podzim symbolem něčeho hezkého a pozitivního. Má ho prostě rád, ať už jen třeba kvůli tomu, že špatně snáší vedra, jež konečně opadla. Pro druhé bude podzim symbolem nachlazení, sychravého počasí a každoroční deprese. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, pojďte si s námi podzim zamilovat!

Za prvé, neseďte doma a opusťte svoji komfortní zónu a jděte ven. Choďte co nejčastěji, a to nejen do práce. Nasajte stále vzácnější sluneční paprsky a snažte se zapamatovat si co nejvíce podzimních radovánek. První z nich na vás čekají například v parku. Podzim je vhodný i pro večerní návštěvy restaurací, kaváren a galerií.

Jak se říká, není špatného počasí, ale pouze špatného oblečení! Cestou sbírejte energii, ořechy, houby, jablka, šípky, kaštany… A pak z nich něco hezkého vytvořte nebo jimi potěšte své blízké.

A přestože letní sezóna skončila, lehátka jsou uklizena, zmrzlina má zavřeno. Proto je teď ten nejlepší čas na procházku po pláži ve dvou. Najděte si nějaký zájezd na poslední chvíli a vyjděte na procházku po pláži, kterou zakončíte v kavárně.

Vzhledem k tomu, že doma budete trávit asi o něco víc času než v létě, tak byste se tam měli cítit příjemně. Co třeba nějaká přírodní bytová vůně, relaxační hudba a teplá měkká deka k zachumlání? Pozitivní energie nevzniká z ničeho. Zkuste se obklopit věcmi, které vám navodí dobrou náladu. Uspořádejte si prostor kolem sebe. Podzimní úklid by měl být stejným zvykem jako jarní. Vytvořte si v bytě oázu klidu a pohody. Někdy atmosféru ovlivní také voňavá svíčka či barevné polštáře. Pokud to tak cítíte, pořiďte si čerstvé květiny nebo lampu, jejíž světlo je podobné tomu dennímu.

Využít se dají i podzimní večery. Puzzle, šachy, dekorování nebo vyšívání? Nyní je ideální čas na objevování nových koníčků, případně oživení těch starých. Dlouhé večery jsou k tomu jako stvořené. Zkuste si říct, čeho všeho si na svém životě nebo tomto konkrétním dni ceníte, za co jste vděční. Co se vám povedlo, co hezkého chcete zažít, na co se těšíte.

 

Speciální přílohu ÚTULNÝ DOMOV & SLUŽBY & PODZIM VOLÁ najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 30. října