V těsné blízkosti mobilního kluziště na prostějovském náměstí T. G. Masaryka stojí dřevěný stánek, který bude využitý pro charitativní účely. Vedení magistrátu povolilo jeho užívání konkrétním sociálním nebo sportovním organizacím, které zde mohou prodávat své výrobky nebo prezentovat svoji činnost. Minulé úterý zahájil tuto charitativní akci Domov seniorů Prostějov z Nerudovy ulice. 

„Na radě města jsme schválili, že volný stánek za kluzištěm nabídneme zdarma sociálním a sportovním organizacím, aby si mohly buď prodávat svoje výrobky, nebo například punč a výtěžek věnovat na charitu. Jsem velmi ráda, že některé organizace tuto nabídku přijaly a samy se snaží prezentovat svoji činnost nebo prodávat výrobky. Mám z toho dobrý pocit, když vidím, že se tyto organizace snaží a nejsou závislé jen na dotacích. Každopádně věřím, že příští rok bude o stánek ještě větší zájem a stane se tento účel tradicí,“ uvedla pro Večerník Marcela Župková, náměstkyně primátora pro sociální oblast v Prostějově.

Jak již bylo řečeno, v úterý ve stánku prodávali své vlastnoručně vyrobené věci senioři z domova v Nerudově ulici, v pátek odpoledne se pak návštěvníci náměstí setkali ve stánku s fotbalisty 1.SK Prostějov, kteří výtěžek z prodeje punče věnují prostějovské nemocnici. „Charitativní stánek jsme dále pronajali organizacím Mourek, Člověk v tísni, Náruč dětem a Mateřské centrum Cipísek,“ připomněla ještě náměstkyně primátora Marcela Župková.