Hanácké derby mělo v sobotu vynikající atmosféru, více než pět set domácích příznivců na sympatickém kroměřížském stadionku hnalo své hokejisty do boje s Prostějovany, kteří od samého začátku zápasu dávali najevo, že do Kroměříže nepřijeli odevzdat ani bod. Prostějovské eskáčko v utkání naprosto excelovalo a zkušení hokejisté šesti brankami zcela zmrazili choutky domácích. Odveta se Prostějovanům povedla i s úroky!

 

První utkání obou hlavních favoritů krajské ligy skončilo na prostějovském ledě vítězstvím Kroměřížských, takže hráči eskáčka toužili po odvetě. Úvodní minuty se nesly ve znamení tlaku prostějovských hokejistů, dobré šance ale postupně spálili Černý a vzápětí i Kolouch s Fialou. Domácí pak v páté minutě uzamkli naše hokejisty v obranném pásmu a jen díky vynikajícím zákrokům brankáře Sedláře zůstalo konto eskáčka čisté. O tři minuty později na druhé straně využil své rychlosti Čuřík, který si nabruslil před kroměřížského gólmana. Prostějovský útočník ale bohužel z těsné blízkosti nedokázal zvednout puk. To se naopak v 10. minutě povedlo Kolouchovi, který střelou nad rameno brankáře Fajgla otevřel skóre – 0:1. Do první sirény se už na vedení Prostějova nic nezměnilo, ovšem v úvodu druhé třetiny začali domácí naši obranu pořádně zaměstnávat. Výborný gólman Sedlář odolal několika šancím, ovšem Jerglova rána od modré mu vypadla z lapačky a Jurča zblízka vyrovnal na 1:1. V tu dobu domácí ožili, naštěstí ovšem jen na chvíli. Gól Zabloudila a další dvě trefy Koloucha v rozpětí necelých sedmi minut Kroměřížské zcela srazily do kolen. Přestože domácí ještě do závěru druhé části hry snížili na 2:4 Zavřelem, hosté z Prostějova si v poslední třetině cenné vítězství už zkušeně pohlídali. V již nervózním závěru dvěma góly pečetil výsledek zkušený obránce eskáčka Houdek.

 

KRAJSKÁ LIGA JIŽNÍ MORAVY A ZLÍNA – 16. kolo

HK Kroměříž – SK Prostějov 1913

2:6 (0:1, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Jurča (Jergl, Vávra), 35. Zavřel (Podešva) – 10. Kolouch (Berčák, Fiala), 27. Zabloudil (Černý), 32. Kolouch (Liška, Fiala), 34. Kolouch (Kropáč, Berčák), 50. Houdek (Černý, Čuřík) a 57. Houdek (Čuřík, Kolouch). Rozhodčí: Šmíd – Halás, Wesley. Vyloučení: 5:6. Vyšší tresty: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1 Diváků: 520.

Sestava Prostějova: Sedlář – Pokorný, Kropáč, Velička, Houdek, Liška, Masare – Zabloudil, Duba, Fiala, Novosad, Zitka, Korhoň, Berčák, Černý, Kolouch, Čuřík, Píchal. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Kroměříže: Fajgl – Opravil, Jergl, Augustín, Rosendore, Šťastný, Vávra, Strýček – Matula, Jurča, Světlík, Podešva, Hradil, Hubík, Zavřel, Morev, Jelínek. Trenér: Zdeněk Bečka.