Tradice, jež napíše už své čtyřicáté pokračování letos o Vánocích. Na Štědrý den, tedy v neděli 24. prosince, se znovu setkají otužilci, kteří si tak popřejí krásné svátky v ledové vodě. Oproti předešlým rokům nabídne letošní akce velkou novinku, kdy se otužilci stěhují na pláž U Vrbiček. Nejen všichni aktivní účastníci, ale i každý z návštěvníků si jistě užije skvělou atmosféru, která vyplní čas před očekávaným večerem.

Čtyřicetiletá tradice, to už je údaj hodný zaznamenání. Navíc otužování získává na oblíbenosti, na vzestupu je nejen na Prostějovsku. Po loňské rekordní účasti se dá očekávat, že by se mohlo znovu útočit na ještě vyšší mety. Tentokrát to bude opět na novém místě. Nejprve se otužilci pravidelně scházeli u výpusti nádrže, loni se ale přemístili na pláž U Lázničků. Pro letošek je vybrána pláž U Vrbiček. „Pro nás i pro diváky tam bude lepší zázemí a věřím, že se už po letošním roce usadíme,“ prozradila Gabriela Ježková z pořádajícího oddílu DZP Haná.

Pro umocnění vánoční atmosféry budou organizátoři rádi, když každý z návštěvníků přijde ideálně se zvonečkem, případně něčím, co cinká. „Budeme chtít zažít tu pravou vánoční atmosféru už v poledne, abychom si ji následně udrželi až do večerních hodin,“ doplnila s úsměvem Ježková. Pokud tak stále nemáte program na brzké odpoledne Štědrého dne, rozhodně zavítejte na tuto krásnou akci.

 

KDY: NEDĚLE 24. PROSINCE, 12:00 HODIN

KDE: PLÁŽ U VRBIČEK, KRÁTKÁ 179, PLUMLOV