Hodně nečekané rozhodnutí padlo ne nedávném jednání Rady statutárního města Prostějova. V roce 2011 se Domovní správa Prostějov stěhovala za velkého oslavování z prostor v Demelově ulici do kanceláří zámku na Pernštýnském náměstí, jenž prošel rekonstrukcí. Po dvanácti letech ale úředníky městské organizace čeká stěhování znovu. Tentokrát do budovy v Riegrově ulici, kterou ještě nedávno využívaly Lesy České republiky.

 

 

Ke stěhování Domovní správy by mělo dojít ve velmi blízké době. „Bojovali jsme o to tři nebo čtyři roky a já věřím, že Domovní správa se bude stěhovat co nejdříve. Budovy v Riegrově ulici jsme od Lesů ČR koupili za zhruba 23 milionů korun. Domovní správa zde najde veškerý komfort pro svoje úředníky, navíc budova disponuje garážemi a také třemi bytovými jednotkami. O jejich využití budeme ještě jednat,“ sdělil na tiskové konferenci rady města František Jura, primátor Prostějova. Jak vzápětí dodal, už před několika lety dal občanům Prostějova slib, že zrekonstruované prostory zámku zpřístupní veřejnosti. „Uvolní se tak několik velkých interiérů a budeme přemýšlet o tom, jak je využít. Osobně bych to viděl na nějaké výstavní sály nebo galerie,“ doplnil první muž Prostějova František Jura.

Jak již bylo řečeno, nové sídlo Domovní správy Prostějov v Riegrově ulici už zakoupilo město za zhruba 23 milionů korun. „Ještě před koupí jsme si nemovitost samozřejmě byli prohlédnout společně s pracovníky odboru rozvoje a investic a celou budovu si prošli. Potřebovali jsme vědět, v jakém je technickém stavu, nechtěli jsme pochopitelně kupovat zajíce v pytli. Dospěli jsme k názoru, že 23 milionů korun je dobrá cena a tyto finanční prostředky jsou městem velice dobře investovány,“ uzavřel primátor František Jura.