Bývá nepsaným pravidlem, že regionální plesovou sezónu zahajuje Tradiční městský ples v Prostějově. Tuto událost ovšem letos o týden předběhl Obecní ples ve Výšovicích. Tam se v kulturáku v sobotu večer sešlo více než dvě stě místních obyvatel, což je po covidovém období velice slušná účast. Starosta Jakub Haluza využil slavnostní chvíle a se skleničkou šampaňského v ruce poděkoval nejen svým spolupracovníkům, ale všem občanům Výšovic.

 

Covidová kalvárie je naštěstí dávno za námi a tak se lidé začali konečně bez omezení bavit. Velice sympatickou návštěvnost měl vůbec první ples na Prostějovsku. „Původně jsme si mysleli, že prvním plesem na okrese bude ten prostějovský, a to v pátek. Z toho důvodu jsme náš obecní ples uspořádali v sobotu. Až posléze jsme zjistili, že Prostějováci mají městský bál až za týden. Takže ano, jsme pyšní na to, že vlastně my tady ve Výšovicích otevíráme plesovou sezónu,“ usmíval se starosta Výšovic Jakub Haluza, který v rámci slavnostního zahájení plesu vystoupil na pódium kulturáku společně s místostarostou Kristiánem Koukalem. „Chtěl bych vám všem poděkovat za společné úsilí ve prospěch naší obce. Loňský rok byl pro nás všechny hektický a važme si tedy toho, jak jsme ho zvládli. Přeji všem do nového roku hodně štěstí a zdraví a zahoďme to špatné, co se událo. Dívejme se jen dopředu s tím, že už bude všechno lepší. A na to si chci připít šampaňským,“ uvedl v proslovu první muž Výšovic Jakub Haluza.

Výšovičtí se na vůbec prvním plese regionu velice dobře bavili, k tanci i poslechu jim vyhrávala kapela Novios. „Navíc máme sedmdesát cen v tombole, tou první je televizor,“ prozradil Večerníku Jakub Haluza.