Ať už se jedná o koupi televize, připojení k internetu, či rovnou internetové televize, pokaždé si vše důkladně promyslete. Každý model totiž nabízí něco jiného, a je dobré vědět, co právě vy potřebujete a jaké využití tyto nástroje pro vás budou mít. Pokud ani vy nevíte, nebojte se s někým poradit, přece jen se nejedná o zboží za pár korun a na pár dní, ale o zařízení, která vám budou dlouho sloužit. Také si nezapomeňte srovnat cenové nabídky. I zde totiž můžete ušetřit nemalé peníze. A ještě předtím si pojďme říct, jak se do našich životů obě tyto vymoženosti dostaly?

Historie televize sahá hluboko do 20. století. Současné moderní zařízení má však už pramálo společného s těmi původními. Staré krabice vysílající černobíle, které člověk nedokázal ani sám přenést z bodu A do bodu B, jsou už historií. Moderní televize disponují velkou řadou funkcí, a kromě klasického sledování programů už působí také jako multimediální zařízení, na kterém se dá dělat celá řada věcí. Výrobci se nyní předhánějí, kdo přijde na další nové funkce a za nejvýhodnější ceny. Ve srovnání s prvními přístroji je nyní nepřeberné množství na výběr.

První televize také vysílaly pouze po určité denní období a mezi programy si člověk nemohl vybírat jako je v dnešní době prakticky normální. Kromě řady nových kanálů se také měnilo vysílání. Staré analogové vysílání je už dávnou minulostí, když nejprve přešlo na digitální. Nyní už i digitální doznalo změn a pomocí antény už vysílají programy pouze ve standardu DVB-T2, na který se kompletně přešlo v průběhu loňského roku a nabízí vysílání v HD kvalitě.

To internet je oproti televizím relativním mladíkem. I když i on už v letošním roce slaví 30 let v České republice. Největší boom zažil na konci loňské dekády. V současné době je již ve většině českých domácností nepostradatelným přítelem. Během pár let se stal nejpoužívanějším a nejvyhledávanějším zdrojem informací i zábavy. Vše funguje na výměně dat v síti, která je nekonečná a nijak neomezená. Díky tomu si zde každý najde, co zrovna potřebuje. Ať už se jedná o různé události, informace, či právě pouze určitý druh zábavy. Společně s rádiem se tak jedná o nejrychlejší zdroj aktuálních informací a zpráv.

 

Tématickou stranu PROSTĚJOVSKO & INTERNET A TV najdete jako součást tištěného vydání, které vyšlo v pondělí 8.února 2021