Ve Smržicích pořádala obec v sobotu 17. února jubilejní 10. obecní ples. Všech 320 vstupenek se rychle vyprodalo, a protože byly slosovatelné, každý čtvrtý účastník mohl vyhrát některou z osmdesáti cen bohaté tomboly.  Příchozí návštěvníci byli hned ve vestibulu sokolovny uvítáni. Kdo měl chuť, dostal od místostarosty obce štamprle něčeho dobrého a každá dáma od starosty obce kytičku tulipánů.

 

Na příchozí už na každém stole čekala vázička a také dvě lahve vína a zákusky. „Na úvod plesu zahrála první sérii skladeb hudební skupina Novios. Potom už starosta Ing. Aleš Moskal všechny hosty plesu přivítal a popřál jim skvělou zábavu. Několika vystoupeními ji zpestřil taneční pár z KST Qick Olomouc Simona Kulišťáková a Filip Martiník. Dvě vystoupení předvedla také taneční skupina Seniorky ze Slatinic,“ prozradil Večerníku Zdeněk Balcařík, předseda Klubu českých turistů Smržice.

Největším překvapením byl potom před půlnocí kouzelník Tomasiano, tedy Tomáš Juřík z Vrbátek. Do svého vystoupení zapojil několik návštěvníků plesu a vyvrcholením byla mladá dáma vznášející se díky jeho magickému umění vzduchem. Zábava probíhala také v „pekle“, jak se ve Smržicích říká sklepním prostorám sokolovny. Bylo tam posezení, barový pult a DJ Krampol. Občerstvení a jídlo pro návštěvníky zajišťoval sokolský tým s kuchařem Zdeňkem Jahodou.