Nedokonalost je jedinečná, protože je neopakovatelná. Díky tomu se krása dětských kreseb nikdy nemůže omrzet. Přesvědčit jste se o tom mohli na výstavě Kvetoucí zahrada, která se uplynulou středu 6. března konala v sídle pořádajícího prostějovského zahrádkářského svazu v ulici Daliborka. Organizátorům se letos sešlo 450 prací v historii nevídaných 39 školských zařízení z celého Prostějovska.

Velké množství kreseb, maleb i keramických či papírových výrobků s převážně rostlinnými motivy uprostřed týdne zcela zaplnilo nevelký sál sídla prostějovských zahrádkářů. Organizátoři tak museli vynaložit nejen spoustu práce, ale projevit i patřičný důmysl, aby je všechny dokázali do dané prostory náležitě umístit. 

Zaslané práce byly rozděleny do celkem pěti kategorií. Konkrétně se jednalo o díla dětí z mateřských škol, žáků 1. stupně ZŠ, 2. stupně ZŠ a dále pak díla žáků ZUŠ či speciálních škol. Nyní z nich porota v Prostějově vybere ty podle svého názoru nejzdařilejší, díla pak postoupí do celostátního pražského finále. „Všichni ocenění, a to ať už v Prostějově, či v Praze, se sejdou v průběhu června na prostějovské radnici, kde budou náležitě odměněni,“ uzavřela předsedkyně prostějovských zahrádkářů Ivana Hasalová.