Jen tak se projít ulicemi města se na přelomu února a března rozhodli tři psi. Procházky bez pánů jednoho staforda a dvou kníračů ovšem ukončili prostějovští strážníci.

Čas sotva upíjel prví minuty prvního jarního měsíce a v tichém nočním městě se při zemi povalovaly chuchvalce zimního oparu. Když se z jednoho z nich před ženou vracející se domů objevila mohutná morda stafordšírského teriéra, krve by se v ní nedořezal.

 

Pes naštěstí nebyl nijak agresivní a naopak s velkým zájmem pozoroval, kterak vystrašená žena volá na tísňovou linku městské policie. Muži zákona byli na místě během několika minut.

Pes se celkem ochotně nechal odchytit. „Strážníci ho vzali na služebnu, kde díky čipu zjistili jeho majitele, který si zvíře obratem vyzvedl,“ sdělila mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.

O pár hodin později, z města již zalitého předjarním sluncem, volala na tísňovou linku další žena. Hlásila, že se k ní a jejímu psovi, kterého venčila v Havlíčkově ulici, připojili dva knírači. „I v tomto případě se podařilo fenu a psa, pravděpodobně sourozence, bez problémů odchytit,“ prozradila mluvčí strážníků Greplová a dodala: „Bohužel tito hafani nebyli očipovaní, a protože se pro ně nedostavil majitel, odvezli jsme je nakonec do útulku v Čechách pod Kosířem.“