Ve Společenském domě se každým rokem koná široká škála plesů. V letošním roce jeho prostory zapsaly i jednu novinku, podmanil si je totiž hokejový klub SK Prostějov 1913, který tak pro své fanoušky připravil na první dubnový pátek neformální ples k zakončení letošní hokejové sezóny. O hudební doprovod se postarala místní legenda kapela Kontakt a dobrou náladu umocnila spousta vynikajících dobrot. Zastoupena byla tradiční jídla, ale i modernější mezinárodní pokrmy a samozřejmostí byly nejrůznější nápoje.

Letošní sezóna byla pro klub skutečně přelomová, protože po sedmi letech, kdy se podařila kompletně ucelit mládežnická základna, nastal první ročník i pro mužskou kategorii. A hned se stal veleúspěšným, když mužstvo získalo primát krajského přeborníka. Následná baráž už sice byla s díky odmítnuta, ale to nic neměnilo na dobré náladě při závěrečné akci sezóny, jež byla už předem domluvená. A pohár pro mistra, ten se ukázal jako velké lákadlo v nezbytném mobilním fotokoutku.

„Tuto akci jsme plánovali už dlouho dopředu a chtěli jsme ji pojmout jako oslavu toho, že se premiérový ročník vydařil. I kdyby to nedopadlo až tak dobře, jak tomu nakonec bylo, tak by jistě bylo co slavit. Chtěli jsme si v tomto větším prostoru užít zábavu nejen mezi sebou, ale i společně s našimi sponzory a fanoušky, což se daří a za což jsem moc rád,“ uvedl spokojeně jednatel klubu Karel Piňos. 

Akce začala už v 19.00 hodin a návštěvníci z řad hokejistů a jejich známých, ale i sponzorů a fanoušků se scházeli na čas. Po osmé hodině už byl sál značně zaplněn, a jak už to tak na těchto akcích bývá, tak první hodiny patřily spíše připravenému občerstvení než zábavě na parketu. To se ale s přibývajícími hodinami změnilo.

Na výběr toho měli návštěvníci skutečně dost, pochutnat si mohli na skutečných lahůdkách, nechyběl například jelení guláš, řízečky, tatarák, sushi. Jako sladký dezert přišly vhod i palačinky, a protože součástí naší kultury i společenského života je i pivo, tak ani to nemohlo scházet, dále také víno, ale i něco ostřejšího, o což byl také s postupujícím časem stále větší zájem. O občerstvení se postaral klub a celoroční partneři hokeje. Pro řidiče pak byla k dispozici káva, takže každý si našel to své. 

Postupně přítomní přeci jen vyměnili předsálí za taneční parket, kde se o skvělý hudební doprovod starali ti nejpovolanější. Kapela Kontakt opět dokazovala po celý večer, proč patří mezi ty nejvyhledávanější, návštěvníci se totiž díky jedinečné atmosféře výborně bavili. Během večera navíc probíhaly i aukce o dresy a další suvenýry z úspěšné hokejové sezóny, které přinesly nejen napětí, ale hlavně zábavu. Jedním z vrcholů večera bylo i losování tomboly, v níž hosté plesu mohli vyhrát více než sto cen, přičemž každý si mohl pořídit tři losy v hodnotě sto korun. Nechyběly ani dary, které do soutěže věnovali sponzoři, takže o motivaci nebyla nouze.

„Sešlo se nás tady kolem čtyř set a jsme moc rádi, že jsme mohli takto společně udělat definitivní tečku za letošním ročníkem. Pevně věříme, že nám všichni fanoušci i sponzoři zachovají minimálně stejnou přízeň i do dalších let. Náramně vydařená akce snad také nebyla poslední, rádi bychom na ni navázali, snad jsme dali základ tradici, která bude mít své místo v kalendáři,“ zakončil Piňos.