Bez přítomnosti médií, která si zřejmě vedoucí představitelé magistrátu nepřáli na akcí mít, byli během pátečního večera v prostějovském divadle oceňováni nejlepší pedagogové města. Došlo zde i na vskutku slavnostní a zároveň velmi emotivní okamžik. In memoriam byla do pomyslné pedagogické dvorany slávy uvedena Ivana Hemerková, bývalá dlouholetá ředitelka Střední zdravotnické školy a rovněž náměstkyně primátora.

 

Aktu se účastnili i členové rodiny a cenu z rukou náměstka primátora Miloše Sklenky a předsedy školské komise Jana Krchňavého převzal syn Ivany Hemerkové Petr. „Do pedagogické dvorany slávy dnes uvádíme osobnost, která na poli pedagogickém zanechala hlubokou stopu, a to na pozicích pedagožky, zástupkyně ředitelky, ředitelky, zastupitelky a náměstkyně primátora pro školství. Za léta jejího působení vychovala mnoho absolventů zdravotnických oborů, kteří tak následovali její původní profesní kariéru zdravotní sestry. S nezdolnou energií se pouštěla do projektů, řešení problémů a tam, kde jiní již odpadávali, ona neustávala. Řídila se heslem, že pod stresem se nejlépe pracuje. A my, kteří jsme měli možnost to zažít, jsme se stále ptali, kde bere tu neutuchající energii. Bohužel jsme netušili, a ani ona sama dlouho ne, že přijde chvíle, kdy se objeví i pro ni moc těžký soupeř, nad nímž nelze zvítězit,“ pronesl na páteční akci moderátor slavnostního večera Aleš Procházka. „Dnes uvádíme in memoriam do pedagogické dvorany slávy Ivanu Hemerkovou a posíláme tam nahoru mnoho vzpomínek a velký potlesk,“ dodal na závěr dojatý současný ředitel SZŠ v Prostějově Martin Mokroš.

K tiché vzpomínce na Ivanu Hemerkovou se připojuje také PROSTĚJOVSKÝ Večerník. Škoda jen, že kompetentní lidé nedali médiím vůbec vědět, že v pátek večer dojde k tak slavnostní a prestižní akci...