Přírodní skvosty, živé tradice, místa přátelská rodině, novinky nebo destinace pro letní dovolenou – to jsou aktuální nominace Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu. Hlasovat o těch nejlepších v pěti kategoriích lze od 1. června do 4. srpna. Navštěvovat nominovaná místa a hodnotit, která se vám líbí nejvíce, můžete už teď. Je jich celkem pětadvacet a mezi nimi i ty z Prostějovska.

 

 

„Každá z nominací je něčím výjimečná a vřele každému doporučuji, aby místa a akce navštívil. Na vlastní oči tak uvidí, jak je v Olomouckém kraji krásně, a třeba si vybere místo, kam pozve přátele, kde prožije prázdniny nebo kam zajede na zajímavou akci, která udržuje tradici v regionech,“ vyzvala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Prostějovsko má v soutěži hned čtyři zástupce. V kategorii Živá tradice je to Josefkol v Čechách pod Kosířem a Prostějovské hanácké slavnosti. V kategorii Místo přátelské rodině bojuje Bělecký Mlýn a v Destinaci pro letní dovolenou region zastupuje Plumlov, nabízející koupání i akce.

Od června může hlasovat každý zájemce jen jednou, a to prostřednictvím tlačítka dát hlas u jednotlivých nominovaných v sekci hlasování na webových stránkách cenykraje.cz. Výsledné pořadí oceněných vyplyne právě z počtu získaných hlasů.

Nad rámec zmíněných pěti kategorií je každým rokem vyhlašována i cena hejtmana Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu. Tuto cenu určuje přímo hejtman na základě návrhů předložených odbornou hodnoticí komisí.

Seznam nominovaných naleznete na https://cenykraje.cz/rocnik/2024-cestovni-ruch.