Je konzumace masa zdravá, nebo není? Takové otázky by nás ještě před pár lety snad ani nenapadly. Do popředí zájmu se přitom dostává další, je-li to vůbec etické? Zdálo by se snad, že vegetariánství, případně veganství, je trendem dneška, zejména mezi mladší generací.

Je však třeba si uvědomit, že maso je pro náš život a jídelníček důležité z hlediska bílkovin. Ty se pochopitelně mohou doplnit i z jiných zdrojů, je ale důležité mít na paměti, které vitamíny i minerály tělu mohou chybět, stěžejní je kupříkladu vitamín B. Bílkoviny jsou důležitou složkou výživy, zejména pro ty z nás, kteří v nějaké formě holdují sportu. Není sice potřeba se masem „krmit“ dennodenně, nic se správně nemá přehánět. Etická stránka chovu a porážky, to je samozřejmě druhá věc. Přinejmenším to první můžeme ale také svým výběrem u výrobců a v obchodech ovlivnit. I proto PROSTĚJOVSKÝ Večerník připravil na dnešní číslo tematickou stranu věnující se právě masu a uzenářským výrobkům.

 

Tématickou stranu PROSTĚJOVSKO & MASO A UZENINY nnajdete jako součást tištěného vydání, které vyšlo v pondělí 15.února 2021