Rybářský spolek Myslejovice funguje něco málo přes dva roky. Obhospodařuje rybník, který jeho členové pomohli vytvořit z bývalého hřiště. Ti se rozhodli uspořádat v sobotu první ročník Rybářských závodů pro děti. Na startu se jich sešly čtyři desítky nejen z Myslejovic, ale i z okolí. Ty mladší doprovázeli rodinní příslušníci, a tak k závodům přibylo i mnoho setkání.

 

 

„Je to pilotní akce, všechno je pro nás poprvé. Důležité je, že vyšlo počasí a dětí přišlo hodně, všechna místa byla obsazena,“ netajil se spokojeností předseda spolku Luboš Žondra.

Soutěžily děti ve věku od 6 do 15 let, jejichž výbavou byl jeden prut s navijákem a háčkem a samozřejmě návnada v podobě červa. „Chycenou rybu změřím, míru zapíšu příslušnému rybáři, vytáhnu háček a vracím ji zpět vodě,“ přiblížil rozhodčí Robert Javořík.

Na kontě malých rybářů se tak hromadily body za plotice, kapry a perlíny, amura se v době naší návštěvy nikomu chytit nepovedlo. Zato se jen chvíli předtím na udici Dalibora chytil kapr o délce 60 centimetrů. Ani to mu ale prvenství nezaručovalo, třináctiletá Mája Hnízdilová tahala z vody jednu malou rybku za druhou. Počet centimetrů chycených ryb pak znamenal body, které si závodník připsal.

Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení a tombola s řadou zajímavých rybářských cen. „Chtěli bychom poděkovat všem sponzorům za krásné dary. Dík si zaslouží samozřejmě všichni, kteří se na pořádání závodu podíleli. Už teď si myslím, že to nejsou poslední závody, které děláme,“ dodal Luboš Žondra.