Velkému zájmu malých i velkých se těšila akce Den otevřených chlívků, kterou v sobotu 4. května odpoledne uspořádal Náš mlýn v Hradčanech. Manželé Petra a Petr Kenny Burianovi veřejnosti představili zvířecí hvězdy v podobě koz a oveček nejrůznějšího stáří a velikosti, housat i selátek. Připravili i tvořivé workshopy či jízdu na koni.

Malé návštěvníky zaujala možnost svézt se na koni. Obležena byla zejména ponička Lucka, snad proto, že dětem nepřišla až tak veliká. Mezi návštěvníky se mimo ohradu potuloval malý kozlík. „Je to sirotek odchovaný na láhvi. Mám ještě jednoho, oba jsou hodně komunikativní a lidskou společnost si užívají,“ sdělila Večerníku Petra Burianová. Za tou po zahradě a dvoře nechodí jen kůzlata, na každém kroku má doprovod v podobě šesti housat. I ona přišla o matku a tak si našla lidskou.

Kenny připravil výstavku „samodomo“ traktůrků a pluhů vyrobených z motocyklů JAWA – ČZ, takže i techničtěji založení jedinci si přišli na své. K dispozici bylo i obrovské pískoviště s hračkami či tvořivá dílna.