Smysl pro humor se kreslířům vtipů rozhodně nedá upřít. Vždyť jsou za něj také placeni... Ovšem jakým způsobem si vystřelili z návštěvníků výstavy kresleného humoru uplynulou sobotu v kempu Žralok, to svět ještě neviděl! Nebo byste si snad vzali starý rezavý stojan na kola za sto tisíc korun, betonový patník za 72,5 tisíce korun či odpadkový koš bratru za 20 tisíc?! Zděšení těch, kteří recesi uvěřili, bylo obrovské…

Tato akce je neodmyslitelně spjata s výstavou kreslených vtipů od českých i slovenských autorů, kteří svá humorná dílečka prezentují v časopise Tapír. „Na Žralok se sjelo deset kamarádů kreslířů z celé republiky. Zval jsem i bratry Slováky, ti ale kvůli karanténě bohužel dorazit nemohli. Jsme zde od toho, abychom pobavili sebe, ale hlavně návštěvníky. Připravena je asi stovka vystavených kreslených vtipů a karikaturisté jsou připraveni také zájemcům nakreslit vše podle jejich přání,“ řekl přímo na místě Večerníku Jan Tatarka, organizátor celé akce.

Ta měla název Stezka korunami bez stromů. Večerník samozřejmě žádal o vysvětlení tohoto na první pohled nelogického názvu. „Dnes nic odhalovat nebudeme, překvapení chystáme na příští rok. Tentokrát jsme ale tady vystavili obrázky korun jako platidel. Je jich sedmnáct a lidé mají za úkol uhodnout, ve které zemi se jimi platí. Věděli jste, že koruna je měnou celkem v sedmnácti zemích světa? No vidíte! Takže to není o stromech, ale o penězích,“ zubil se Jan Tatarka.

A ještě jednu „šokující“ zvláštnost připravili pořadatelé pro návštěvníky akce. Na jedné z laviček v kempu nabízeli humoristé k prodeji například starý rezavý stojan na kola za sto tisíc korun(!), betonový patník za 72 500 korun, umělohmotnou láhev na pití za 45 000 korun či odpadkový koš za 20 000 korun. Zatímco lidé při pohledu na tyto nehorázné ceny kroutili hlavami, organizátoři se smíchy za břicha popadali...

„Ranila by mě mrtvice, kdyby si fakt někdo něco koupil. Ale pokud by měl někdo zájem o všechny tyto věci, vyjednal by s námi slevu,“ smál se Jan Tatarka. A společně s ním se bavily stovky lidí, kteří v sobotu odpoledne do kempu Žralok dorazili.