Jako v ráji všech vetešníků si museli připadat prodávající i kupující, kteří v neděli dopoledne obsadili Městskou tržnici v Prostějově. Galerista a hlavní organizátor Jindřich Skácel byl s účastí letos již druhého blešího trhu nadmíru spokojen a letos chystá ještě třetí!

Od nedělního časného rána byly už na městské tržnici obsazeny dvě desítky stánků a pomalu začali přicházet první návštěvníci. Během dalších desítek minut už nebylo na bleším trhu k hnutí. Prodejci nabízeli rozličný tovar od skutečné veteše za pár korun přes staré gramodesky, kuchyňské nádobí, starožitné věci, obrazy, hračky, staré hodiny až po vázy nebo například nářadí. „Spousta nabízených věcí je jistě stará a poškozená, ale nekupte třeba za desetikorunu desku Smokie nebo Boney M! Já mám zatím v tašce soupravu kávových hrníčků za stovku. Žena bude mít možná radost, až je přinesu domů,“ holedbal se Milan Laník z Prostějova.

Mezi stovkami návštěvníků si každý vybral to své, buďto něco z nabízeného sortimentu zakoupil, nebo se jen zvědavě díval. „Po červencové akci jsme uspořádali už druhý bleší trh a myslím si, že návštěvnost byla ještě vyšší. Určitě letos zorganizujeme ještě jeden, možná v říjnu. Je tady spousta prodejců i kupujících a velmi mě to těší. Obzvláště proto, že tyto akce pořádám i z toho důvodu, aby se lidé potkávali a měli si o čem povídat. Lidé tady dnes prodávají všechno možné, hlavně to, co třeba kdysi našli doma na půdě a dnes to nepotřebují. A o takové věci je zájem,“ glosoval spokojeně Jindřich Skácel, hlavní organizátor blešího trhu.

Pouze z jedné věci byl rozmrzelý. „Moc se mi nelíbí prostředí, ve kterém tento bleší trh pořádáme. Současná tržnice je ostudou města a do centra něco takového vůbec nepatří,“ uzavřel rozmrzele.