Nádhernou halloweenskou akci připravilo vedení Obchodního centra Zlatá brána v Prostějově během sobotního odpoledne. Desítkám dětí i jejich rodičům a prarodičům dalo možnost vyřezat si dýně podle jakéhokoliv motivu, který kdy koho mohl napadnout. Spokojení účastníci akce si domů odnášeli parádní výtvory. A Halloween může začít!

 

Ve Zlaté bráně začala halloweenská akce mnohem dřív, než se plánovalo. Už dávno před sobotní patnáctou hodinou byly připravené stoly plně obsazené i těmi nejmenšími dětmi, které se okamžitě daly do vyřezávání připravených dýní. Samozřejmě za potřebného komentování dospělých, kteří udíleli potřebné rady.

„Dýně věnovala do akce Zlatá brána a účastníci si mohou vybrat jakékoliv množství. Většinou tady celé rodiny vydlabávají dýně na strašidelné motivy hodné Halloweenu, ale už jsem tady zahlédla také vyřezávanou tlapku. Jinak s účastí jsem velice spokojena, momentálně máme stoly plně obsazené a další zájemci stojí ve frontě. Vydlabané dýně si lidé samozřejmě mohou odnést domů, a to v jakémkoliv množství,“ řekla Večerníku přímo na akci Běla Škodáková z Obchodního centra Zlatá brána.

„Byla jsem nedávno na podobné akci v zahradnictví u Marciánů v Kostelci na Hané, také jsme si donesli dvě nebo tři vydlabané dýně. Ty už ale uschly a moje dcera Andrejka chtěla nové. Tak jsme rádi, že se něco podobného děje i v Prostějově, do Zlaté brány jsme rádi přišli. Jen manžel šel raději na kafe,“ smála se maminka pětileté holčičky Jana Svobodová.