Ještě jednou se vracíme ke druhé části původně čtyřdílného seriálu turnajů pro veřejnost Hanácké curling 2021. Na mobilním kluzišti u muzea bylo původní 2. kolo vlastně prvním reálně uskutečněným, neboť úvodní zrušil covid. Nyní už by snad zbytek populární série v rámci letošní Prostějovské zimy měl proběhnout.

V uplynulém dějství změřilo síly čtrnáct libovolně složených družstev, jež nejprve absolvovala základní část. Po ní vzniklo následující pořadí: 1. FCD 6, 2. Veselá pometla 4, 3. Žízeň 3, 4. Ficovi 3, 5. Mistři Hané 3, 6. Modří ptáci 1, 7. Vrbky 0, 8. Andrýsci 0, 9. SK Sali -1, 10. Jehla -3, 11. Uchoši -3, 12. Plašani -3, 13. Hanácká trefa -4, 14. Rafani -6.

Osm nejlepších kolektivů postoupilo do play-off složeného ze čtvrtfinále, semifinále, duelu o bronz a finále. V rozhodujícím utkání o prvenství přitom tým FCD potvrdil svou celovečerní suverenitu, když porazil Veselá pometla a oslavil zasloužený triumf. Konečné pořadí na nejvyšších osmi místech: 1. FCD, 2. Veselá pometla, 3. Modří ptáci, 4. Ficovi, 5. Žízeň, 6. Mistři Hané, 7. Vrbky, 8. Andrýsci.

„Elitní čtyřka družstev i my organizátoři jsme si turnaj opravdu užili, čtyři odehrané zápasy pro nejlepší kvarteto byly v mrazivém počasí rozhodně dost. Naopak týmy vyřazené po základní fázi vlastně absolvují jediné utkání, což není optimální, ale vhodnější hrací systém asi nevymyslíme, pokud chceme klání udržet v časově rozumném rozsahu. Podstatné určitě je, že se za dodržování platných hygienických nařízení vůbec hrálo,“ zhodnotil Jan Zatloukal, ředitel pořádajícího Sportcentra DDM Prostějov.

Třetí kolo Hanáckého curlingu je na programu v pátek 17. prosince od 18.00 hodin, již teď je přihlášeno jedenáct mančaftů. Další se mohou hlásit prostřednictvím internetového formuláře na webových stránkách www.sportcentrumddm.cz ještě v nejbližších dnech.