Před Vánocemi se děti a paní učitelky ze třídy Sovička z Mateřské školy v Držovicích rozhodly zpříjemnit vánoční svátky a udělat radost obyvatelům prostějovského domova seniorů v Nerudově ulici drobnými dárky. Společně se pustily do vytváření vánočních přání z papíru a dárků z keramické hlíny. Nezapomněly ani na personál domova. Také jemu připravily vánoční překvapení.

Obdarování seniorů a výrobě přání a dárků z hlíny předcházelo povídání o blížících se vánočních svátcích. Při pouštění vlastnoručně vyrobených lodiček a rozkrajování jablíček si děti s učitelkami povídaly o tom, jakou mají radost, když ve školce nebo doma pod stromečkem najdou dárky. Jak je všem dobře, když jsou o Vánocích pohromadě s celou rodinou a mohou potěšit svým vyrobeným dárkem někoho jiného. Někteří lidé se svou rodinou být nemohou, jiní ji ani nemají. Děti napadlo něco pro tyto seniory vyrobit. U zpívání koled se pustily s učitelkami do přáníček z papíru. Celý týden si užívaly vánoční atmosféru, zdobily stromeček, zpívaly, tancovaly a vyráběly. Tvoření z hlíny byl dobrý nápad. Dětem se dárečky i přání moc povedly.

Bohužel nebylo možné domov seniorů navštívit osobně a přání s dárky předat. Dárky byly předány personálu domova a alespoň takto na dálku popřály děti krásné Vánoce a také hodně štěstí v novém roce. Dětem ze Sovičky patří velký dík. Doufají, že na Vánoce vykouzlí obyvatelům domova úsměv a trošku radosti.

Kolektiv Sovičky, MŠ Držovice