Letní dlouhé a vlahé večery a filmy patří neodmyslitelně k sobě. A kde jinde je trávit v prostějovském regionu než právě v letním kině v Mostkovicích. Stejně jako v minulých letech se i tentokrát mohou návštěvníci těšit na bohatý program, který bude plný nových českých filmů, oblíbených zahraničních a na své si pochopitelně přijdou i děti. Pozitivní zprávou je i fakt, že oproti loňskému roku se ceny nezměnily a nově se mohou těšit diváci na upravený zvuk.

Zatímco v minulých týdnech se hrálo pro uzavřenou společnost, od nadcházejícího víkendu je legendární „letňák“ otevřen veřejnosti. „Na sezónu jsme připraveni a mohu prozradit, že se opět budeme věnovat převážně českým filmům a výběru toho nejlepšího v rámci světové produkce. Samozřejmostí je i tradiční nedělní program pro mladší publikum,“ prozradil provozovatel kina Pavel Ošlejšek, který také dodal, že oproti minulému roku se cena vstupného nijak nezvedala. „Držíme to od osmdesáti do sto třiceti korun a vždy se snažíme udržet nejnižší cenu, jakou nám povolí distributor,“ doplnil.

Tento pátek 30. června tak diváci od 21.30 hodin mohou sledovat komedii Ostrov s Jiřím Langmajerem a Janou Plodkovou. V sobotu 1. července ve stejný čas proběhne film Top Gun: Maverick a v neděli 2. července se dočká mladší publikum pohádky Myška a medvěd na cestách. „Chceme mít hlavně lehčí filmy, u kterých se lidé pobaví. U letňáku jde hlavně o okolní přírodu, pivko a případnou cigaretu. Těžší filmy patří spíše do tradičních kin,“ má jasno Ošlejšek.

Letní kino v Mostkovicích má pro diváky letos i jednu zásadní novinku, a to v podobě nového ozvučení. „Diváci si často na zvuk stěžovali, takže jsme se ho pro letošní rok snažili vychytat. Věřím, že teď už to bude lepší a budou tak mít ještě větší zážitek. Samozřejmě ve venkovním amfiteátru zvuk jako v multiplexech ale neuděláme,“ vzkázal Pavel Ošlejšek.

 

KDY: PÁTEK 30. ČERVNA až NEDĚLE 2. ČERVENCE

KDE: LETNÍ KINO MOSTKOVICE