Staronovou posilu uvítali ve svých řadách prostějovští Jestřábi. Do jejich řad se alespoň načas vrátil mladý obránce Dominik Rudl. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Vítkovic už v Prostějově nastupoval v sezóně 2015/2016, zapsal zde 14 zápasů (1+2). Nyní už opět brázdí kluziště v dresu s Jestřábem, trenéři ho využili pro souboj s Kladnem, Frýdkem-Místkem a Litoměřicemi. Zejména ve druhém ze jmenovaných utkání přitom mohl hodně přispět ke konečnému skóre.

 „Měl jsem šance, z první byla tyčka, další jsem nedal. Tohle bych proměňovat měl. Po návratu to zatím úplně nelepí, snad to bude lepší a lepší,“ sypal si popel na hlavu. V utkání mohl vyrovnat na 2:2, což nakonec zařídil Lukáš Žálčík a Jestřábi v následném prodloužení uzmuli druhý bod.

Spokojený s posílením u Rudla pak je trenér. „Měl tam šance a celkově hodně dobrých věcí. Jsme rádi, že vypomohl. Hrát kvůli nemoci nemohl Sova a Hrdinka, neměli jsme ani zraněného Matyáše,“ uvedl k těžkostem v obraně trenér.

Výsledkem byl tedy prozatím krátkodobý návrat Dominika Rudla. „Zatím je u nás do konce měsíce, protože v Porubě nebyl moc vytížený, v jejich týmu mají přetlak zadáků. Hráč potřeboval vytížení, navíc to má sem kousek, přidanou hodnotou je to, že už zde hrál. A jestli bude působit i dál u nás? Záleží samozřejmě i na finančních možnostech. Pokud by ale byla možnost takto zvýšit v obraně konkurenci, bylo by to dobře,“ podotkl k příchodu staronové tváře sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.