Nemusím být žádný ekonomický génius, abych snahu některých opozičních prostějovských zastupitelů postavit padesátimetrový krytý bazén označil za megalomanskou a nesmyslnou. Je zajímavé, že tak finančně náročnou investici prosazují lidé, kteří během uplynulých let kritizovali údajně přemrštěné dotace do sportu nebo zcela nedávno byli proti rekonstrukci školního hřiště v Rejskově ulici, které se ocitlo v havarijním stavu...

Bylo spočítáno, že padesátimetrový krytý bazén by při dnešních cenách stavebních prací stál přes jednu miliardu korun. To je pálka! Přesto opozičníci tuto stavební investici stále tvrdošíjně prosazují. A nevadí jim ani fakt, že město by podle odhadů navíc muselo zajistit každoroční náklady na provoz ve výši zhruba 30 milionů korun.

Proč tedy tato megalomanie? Chápu, že například pan Matyášek je dlouholetý činovník oddílu plavání a snaží se prosazovat kvalitní zázemí pro plaveckou mládež i celou veřejnost. Ale trošku soudnosti, pane zastupiteli!

Ve chvíli, kdy Prostějov nemá atletický stadion, čeká ho rekonstrukce fotbalového stánku pro druhou ligu a také další a další stavební investice, není prostě namístě přemýšlet o tak nákladné stavbě, která by pro Prostějov byla naprosto nerentabilní. A město by uvrhla do neřešitelných dluhů.

Ano, Prostějov potřebuje nový krytý bazén, na tom se shodují všichni. Ale takový, na který městská pokladna bude stačit! To by měl mít přece na paměti každý dobrý hospodář.