Změny patří k životu, ale pokud je jich příliš moc v porovnání s tím, jak mělo být něco původně, stává se z plánů pověstný guláš, jehož chuť bohužel není zrovna vábná. Platí to například o termínové listině volejbalové UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023.

Původně měla začínat 8. října a nakonec odstartovala až 21. října, tedy skoro o celé dva týdny později. Odložení úvodních dvou kol zapříčinila intervence ze strany Mezinárodní volejbalové federace, jež vedení ČVS vysvětlila, že žádná národní soutěž něžného pohlaví se nesmí hrát v průběhu ženského mistrovství světa. A tak se odkládalo. Úvodní kolo na 17. listopadu, druhé dějství na 8. prosince.

Dvě reálně uskutečněná zahajovací kola přitom následovala bezprostředně za sebou ve dvou dnech (21. a 22. října), přičemž tento nezvyklý „model“ přijde na řadu ještě jednou, konkrétně o víkendu 12. a 13. listopadu. Termínovka je totiž rázem natolik přehuštěná, že není jiného zbytí. A premiérově v novodobé historii jsou dvě extraligová dějství vložena i mezi Vánoce a Nový rok.

Do toho je potřeba někam umístit souboje Českého poháru, v případě silnějších týmů rovněž bitvy evropských pohárů. Nejen proto tak vstupují na scénu též individuální přesuny utkání, které v rámci regulí provádějí jednotlivé kluby. A jichž bývá také přehršel.

Například uplynulý pátek se v rámci 3. kola (ve skutečnosti prvního) mělo hrát pět zápasů, jenže mač Frýdek-Místek – Šternberk odsunuli jen několik dnů předem na 1. prosince a střet Ostrava – Dnipro přijde na řadu po operativní změně až 15. ledna. Pro méně pozorné příznivce menu, na kterém si věru příliš nepochutnají...