Na středu 19. října nebude v dobrém vzpomínat jedenáctiletý školák. Cestou ze školy ho totiž za bílého dne přepadl a oloupil dosud neznámý pobuda. Co přesně se stalo?

Klučinovi zastoupil cestu neznámý muž u domu číslo 32 v Havlíčkově ulici s dotazem, kolik je hodin. Hoch, nic zlého netuše, se ochotně podíval na hodinky a slušně odpověděl. Ani jej nenapadlo, že dotaz na čas byla jen podlá záminka, protože podlému pachateli šlo o peněženku, kterou chlapec svíral v ruce. „Právě ve chvíli, kdy se hoch díval na hodinky a sděloval údaj o čase, mu muž vytrhl peněženku z ruky. Chlapec se lekl a utekl, protože měl strach z fyzického násilí. Doběhl na nedalekou autobusovou zastávku v Martinákově ulici, kde se nacházelo několik osob,“ pustila se do rekonstrukce celého případu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Lupič ale šel přitom drze i nadále za ním. Cestou vybral z peněženky 150 korun a na zastávce hodil peněženku klučinovi pod nohy. Pak naprosto v klidu odkráčel. Nikdo z přítomných přitom neudělal nic, aby zločince zastavil a chlapci pomohl! „Ten pak sám telefonicky kontaktoval rodiče a řekl jim, co se stalo,“ prozradila policejní mluvčí a dodala: „Společně pak přišli na služebnu, kde celý příběh klučina vylíčil policistům. Případ vyšetřujeme jako trestný čin krádež.“